De nieuwe Nissan LEAF, die moét je gezien hebben!Wie denkt dat een gezinsauto niet én elektrisch én stijlvol kan zijn, heeft de nieuwe Nissan LEAF nog niet gezien. De combinatie van revolutionaire technologieën en een innoverend ontwerp is uniek in zijn soort. Ontdek samen met ons deze bijzondere wagen.

Laat je verrassen door de innovatieve Nissan LEAF

De Nissan LEAF is op elk vlak een innovatieve wagen. Zo is het exterieur ontworpen met oog voor aerodynamica: de luchtweerstand is laag, de efficiëntie des te hoger. Maar ook de lage rolweerstand van de banden zorgt voor minder energieverlies. Binnenin de LEAF is er evengoed nagedacht over élk detail, van een radio op zonne-energie tot indicatorlampjes voor de laadstatus. Op het dashboard zie je in één oogopslag hoeveel energie je verbruikt terwijl je rijdt. Daarnaast zullen zelfs de zetels je verrassen: ze zijn modern en comfortabel, en … deels vervaardigd uit vezels van suikerriet.

Dé gezinswagen bij uitstek

Waarom de Nissan LEAF een ideale elektrische gezinswagen is? Dat heeft alles te maken met de zee van ruimte. In tegenstelling tot bij hybridewagens, zit de batterij van de Nissan LEAF niet tussen de achterzetels en de koffer, maar onder de vloer. Hierdoor houdt deze wagen 370 liter bagageruimte over – goed voor vijf stuks bagage. Als je de achterbank platlegt, verdubbelt die ruimte nog eens. Zo vervoer je bijvoorbeeld vlotjes een mountainbike!

Elektrisch = praktisch

Elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, maar ook comfortabel voor jou. Zo hoef je bijvoorbeeld geen olie meer te verversen en word je niet beïnvloed door fluctuerende benzineprijzen. Maar ook op onderhoud bespaar je een hoop: de Nissan LEAF beschikt niet over een interne verbrandingsmotor of een normale transmissie, en heeft zodoende minder bewegende delen die kunnen verslijten. Daar komt nog bij dat telkens je remt of je voet van het gaspedaal haalt, de batterij energie omzet in elektriciteit.

Lees hier meer over de innovatieve Nissan LEAF.