Elektrisch rijden: voordelen van hybride en elektrische auto’s“Geen brandstofwagens meer in Noorwegen na 2025.” Las je die krantenkop ook? Hybride en elektrische wagens raken almaar meer ingeburgerd en bepaalde landen, zoals het immer progressieve Noorwegen, stellen alles in het werk om deze evolutie te versnellen. En dat is goed, want hoe sneller de technologie ingeburgerd raakt, hoe goedkoper én beter ze wordt. Lees hier waarom ook jij nu al kunt investeren in een hybride of elektrische auto!

Hybride of 100% elektrisch rijden?

Een elektrische auto werkt enkel op elektriciteit, dankzij een elektrische motor en een accu, en verbruikt dus geen druppel fossiele brandstof. Een hybride wagen beschikt daarentegen over twee motoren: een warmtemotor op benzine en een elektrische motor. Hybrides zijn misschien niet zo ‘eco’ als honderd procent elektrische wagens, maar ze maken elektrisch rijden wél toegankelijker.

De lusten en lasten

Ben je bezorgd om het milieu en wil je jouw steentje bijdragen? Of ben je gek op nieuwe technologie? Een elektrische auto biedt voor ieder wat wils:

  • Er worden geen fossiele brandstoffen verbruikt en er is geen CO2-uitstoot.
  • Elektriciteit kost minder dan benzine of diesel.
  • Je auto rijdt soepel, makkelijk én geruisloos.
  • Je geniet fiscale voordelen, zoals een lagere verkeersbelasting [link naar 160901] en een premie voor de aankoop van een zero-emissie-wagen.

Geen lusten zonder lasten. Dit zijn de belangrijkste nadelen van elektrisch rijden:

  • Een elektrische auto is heel wat duurder dan een gelijkaardig model met een ‘normale’ motor.
  • De autonomie blijft soms problematisch, wat betekent dat je er niet altijd even ver mee kunt rijden zonder opnieuw op te laden.
  • Niet overal vind je laadpalen. Gelukkig komen er elk jaar veel nieuwe laadpunten bij.

Hybride en elektrische auto’s van Nissan

Nissan is een wereldleider in elektrische wagens en heeft verschillende modellen in het assortiment die honderd procent elektrisch rijden. Genieten van de zero-emissie-premie doe je met deze modellen:

  • Nissan Leaf, een volledig elektrische stads- en gezinswagen.
  • Nissan E-NV200 Evalia, een compacte monovolume die met een volle batterij 170 kilometer rijdt zonder brandstof te verbruiken én zonder enige CO2-uitstoot.
  • Nissan E-BV200 Van, een elektrische bestelwagen met vijf jaar fabrieksgarantie. Dankzij dezelfde technologie als de Nissan Leaf rijdt deze bedrijfswagen ultrazuinig en schoon, en geef je je onderneming een groen imago.