Interessante wist-je-datjes over onze Nissan LeafEen lockdown is het ideale moment om iets bij te leren. In dit blog willen wij jullie, aan de hand van enkele interessante wist-je-datjes, iets bijleren over onze 100% elektrische Nissan Leaf.

Hier gaan we ...

 1. Wisten jullie dat TEKNA de meest verkochte versie is op Nissan LEAF? Hierdoor zijn meer dan de helft van de verkochte modellen uitgerust met ProPilot?
  Ter herinnering: ProPILOT is een geavanceerd rijassistentiesysteem dat werkt op autowegen met gescheiden rijbanen. Het systeem kan de auto laten stoppen, starten en centreren op de rijbaan. ProPILOT houdt daarbij altijd de verkeerssituatie in de gaten. De technologie vermindert stress en vermoeidheid en draagt bij tot het zelfvertrouwen van de bestuurder.


   
 2. Wisten jullie dat de LEAF ongekende technologieën heeft geïntroduceerd, die bestuurders helpen om hun efficiëntie te optimaliseren?
  Pedal voor ‘one pedal driving’, het regeneratief remmen en de Eco-Mode. Trap gewoon het Nissan e-Pedal™ in en u gaat meteen vooruit. Om af te remmen, hoeft u de druk alleen maar te verminderen. U kunt zelfs de hellingproef doorstaan zonder de pedalen te gebruiken. Maar natuurlijk zit er ook een rempedaal in zodat u snel op onverwachte situaties kunt reageren en met een gerust hart de weg op kunt. De LEAF maakte de weg vrij voor toekomstige Nissan EV’s, zoals de nieuwe Nissan Ariya coupé Crossover.


   
 3. Wisten jullie dat niet alleen de LEAF zich ontwikkelde, maar ook de ervaringen van en voor de klanten?
  Daarbij hoort ook de ontwikkeling van de Nissan Charge app, waarmee EV-eigenaren de prijzen en beschikbaarheid van laadpunten in real-time kunnen bijhouden – ook van de laadpunten bij Nissan dealers.
  Met Nissan Charge krijgen klanten onbeperkt toegang tot een van de grootste publieke laadnetwerken in Europa. Dankzij de speciale laadsleutel en app kunt u uw Nissan LEAF onderweg makkelijk laden.
  Meer informatie over Nissan Charge kunt u hier vinden.

 4. Wisten jullie dat de actieradius van de LEAF meer dan verdubbeld is sinds de lancering?
  De batterijcapaciteit en actieradius van de LEAF zijn respectievelijk met gemiddeld 160% en 120% toegenomen. De batterij is gesteven van 24 kWh naar 62kWh en de autonomie van 175 km (NEDC) naar 385km (WLTP).
  Die toename heeft het vertrouwen van de klanten onderweg aanzienlijk vergroot. Vandaag biedt de LEAF 217pk en dat is twee keer zoveel vermogen als het eerste model met 109pk. Dit zorgt voor een nog betere rijbeveling en meer rijplezier.

 5. Wisten jullie dat de levenscyclus van elke LEAF uiterst efficient is?
  Elektrische auto’s, zoals de Nissan LEAF, zijn zeer efficiënt. Vanaf de start van het productieproces tot het einde van de levenscyclus van de EV, produceren ze tot 80% minder CO2 dan vergelijkbare auto’s met verbrandingsmotor (Bron: Transport & Environment report, How clean are electric cars? (april 2020), pagina 11). Met het verfijnen van de technologie en het design neemt ook de duurzaamheid van de LEAF toe, wat verder bijdraagt tot een schonere toekomst.

 6. Wisten jullie dat de Nissan LEAF-batterijen meer dan één leven hebben?
  EV-batterijen kunnen een nieuwe functie krijgen en daarna worden gerecycleerd. Zo vormen 148 batterijen bij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam sinds 2018 het grootste energie-opslagsysteem ter wereld.
  Het opslagsysteem met een capaciteit van 3 MWH vormt een betrouwbare en efficiënte energiebuffer voor het stadioncomplex, de bezoekers, de omliggende wijk en het energienet. De basis ervan wordt gevormd door omvormers van Eaton en het equivalent van 148 LEAF-batterijen van Nissan. Het geheel resulteert in een duurzamere energievoorziening waarbij batterijen van elektrische auto’s een tweede leven krijgen.


   
 7. Wisten jullie dat de Nissan LEAF-batterijen uiterst veilig en betrouwbaar zijn?
  Het is bewezen dat LEAF-batterijen extreem betrouwbaar zijn. Sinds de introductie in 2010 is geen enkel kritiek incident gemeld. Dat terwijl inmiddels meer dan 500.000 exemplaren verkocht zijn, waarvan 180.000 in Europa.Bovendien heeft de LEAF een batterijgarantie van 8 jaar of 160.000 kilometer. Daarmee is Nissan leidinggevend in de industrie. Ook is het aantal garantieclaims extreem laag.

 8. Wisten jullie dat de openbare laadinfrastructuur enorm is gegroeid sinds de komst van de Nissan LEAF?
  Het aantal openbare laadpunten is sinds de introductie van de LEAF enorm toegenomen. In 2011 waren in Europa nog 2.379 laadpunten, nu zijn dat er 213.367 (bron: European Alternative Fuels Observatory, Normal and fast charging points (2020)).
  Nissan ondersteunt deze groei van de infrastructuur in heel Europa en heeft zo al geholpen bij de uitbreiding van 20 van de Europese ‘oplaadroutes’.

 9. Wisten jullie dat de Nissan LEAF meerdere “primeurs” had?
  Als eerste massa gezins-EV heeft de Nissan LEAF een aantal ongekende prestaties neergezet. In 2011 werd de Nissan LEAF uitgeroepen tot European Car of the Year, de eerste EV die deze onderscheiding kreeg in de 47 jarige geschiedenis van deze prijs.
  In datzelfde jaar werd hij uitgeroepen tot auto van het jaar in Japan en World Car of the Year in New York – !

 10. Wisten jullie dat de Nissan LEAF-klanten uiterst tevreden bestuurders zijn?
  Van de Europese LEAF-rijders zou 92% het rijden met een EV aanraden bij vrienden en familie (Bron: Nissan Europe Market Intelligence, EV Infrastructure Survey 2019).
  Dankzij de bekwame ondersteuning van Nissan en bij dealers blijven de klanten tevreden over hun LEAF.

 11. Wisten jullie dat als je eenmaal met een Nissan LEAF rijdt, je niets anders meer wil?
  Dankzij de algemene tevredenheid over hun 100% elektrische berline, zegt 74% van de LEAF-eigenaren dat ze in de toekomst waarschijnlijk nog een LEAF zullen aanschaffen.
  In 10 jaar tijd heeft de LEAF dan ook al 500.000 eigenaren (her)overtuigd.


 12. Wisten jullie dat Tiany Kiriloff de Belgische ambassadrice is van de Nissan LEAF?  
  De Vlaams-Nederlandse presentatrice en influencer Tiany Kiriloff is reeds meer dan een jaar ambassadrice van de LEAF. Tiany – met een Chileense moeder en een Nederlandse vader – woont in Vlaanderen en is met zo’n 192.000 volgers op Instagram een van de populairste influencers op het gebied van fashion in België. Vorig jaar nam ze nog deel aan het programma “C’est du Belge” op de RTBF - https://www.rtbf.be/auvio/detail_tiany-kiriloff-le-glamour-venu-de-flandre?id=2541652.

  Tiany Kiriloff – 42 jaar en moeder van drie dochters – kent behalve mode nog een andere passie, namelijk een duurzamer leven voor haar en haar gezin. Hiertoe behoren ook de afstanden die ze met haar auto aflegt. De wens om deze zo duurzaam mogelijk af te leggen, bracht haar op het idee om met de volledig elektrische Nissan LEAF te gaan rijden. De wens van Tiany Kiriloff om duurzamer auto te rijden, past bij de visie van Nissan, dat de 100% elektrische LEAF al in 2010 op de Europese markt bracht.

  Tiany Kiriloff over de samenwerking met Nissan: “Ik hou van het leven en ben op een ‘sustainable quest’, een duurzamer leven voor mij en mijn gezin. De 100% elektrische Nissan LEAF past hier uitstekend bij. Daarnaast biedt hij genoeg ruimte en ziet hij er ook nog eens geweldig uit. Niet onbelangrijk voor een fashionlover zoals ik. Ik deel dan ook graag mijn ervaringen met mijn volgers.

  ”Benieuwd naar haar ervaringen? Tiany is op Instagram te vinden onder de naam @tianykirilove - https://www.instagram.com/tianykirilove/ en via de volgende link: https://www.instagram.com/stories/highlights/18008027935277643/ kunnen jullie een stories terugvinden over haar ervaringen.

 13. Wisten jullie dat er meerdere politie zones voor Nissan LEAF gekozen hebben?
  Ze kozen de Nissan LEAF vanwege de actieradius, het rijgedrag en de uitstekende verhouding tussen betrouwbaarheid, prijs en prestaties.De Nissans LEAF, die omgebouwd werden tot politieauto, hebben de benodigde communicatieapparatuur aan boord en zijn voorzien van sirenes en zwaailichtinstallaties. De portieren zijn gepantserd omwille van extra veiligheid voor de inzittenden.