Welke Nissan SUV is jou op het lijf geschreven?Geen twee SUV’s zijn hetzelfde. Welke sportieve terreinwagen is jou op het lijf geschreven? Wij zetten alvast alle Nissan SUV’s op een rijtje.

Sports utility vehicles – meer dan een jeep

SUV staat voor ‘sports utility vehicle’, een nogal omslachtige naam voor een oerdegelijke en ruime wagen die zowel op ruw terrein als op de autosnelweg perfect op de baan ligt. Uiteraard rijden er al langer jeeps en pick-ups rond op onze wegen, maar in de jaren 90 en 2000 staken SUV’s pas echt massaal de oceaan over vanuit Amerika. Almaar meer Europeanen zien in een SUV nu ook de perfecte, grote gezinswagen.

Je houdt van avontuur en kracht

Nissan heeft in zijn gamma verschillende SUV’s, zodat elke automobilist iets van z’n gading vindt. Ben je op zoek naar een échte SUV, dan is de Nissan X-Trail je op het lijf geschreven. In een X-Trail zitten jij  en je vier tot zes medepassagiers altijd ruim en comfortabel. Klap je de laatste rij stoelen in, dan geniet je van extra veel bagageruimte. Ideaal voor op reis!

De Nissan X-Trail met vierwielaandrijving – een optie voor wie extra grip wil – is speciaal ontwikkeld om snel te reageren: tot dertig keer sneller dan je met je ogen kunt knipperen. Precies daardoor is rijden in zwaar weer of in een scherpe bocht een eitje en zijn je passagiers altijd in goeie handen.

Iets kleiner dan de X-Trail is de Qashqai, Nissans populairste crossover. Niet voor niets populair, want de Qashqai scoort al jarenlang goed in beoordelingen en rankings. Zo kaapte de Qashqai in 2016 de prijs weg voor ‘Best Small SUV’ van de Britse website WhatCar?. De Qashqai heeft volgens de jury een bijzonder kwalitatief interieur en een verfijnde motor en is voorzien de nieuwste technologieën. Bovendien is de Nissan Qashqai een van de meest zuinige voertuigen in z’n categorie.

 

 

 

Je wil een knappe Nissan SUV die ook geschikt is in de stad

Wie een compacte crossover wil die ook in de stad triomfeert, kiest het best voor de Nissan Juke. Toen de wagen enkele jaren geleden werd voorgesteld, gooide hij de SUV-markt grondig overhoop, maar tegenwoordig zijn compacte SUV’s zoals de Juke helemaal ingeburgerd. Met de Juke kies je voor een stadsauto die verrassend sportief is. Hij ziet er jong, iconisch en gedurfd uit, maar ook de prijs is heel aantrekkelijk.

Je zoekt een échte pick-up

De pick-up is het professionele broertje van de SUV. Met de Navara 4x4 haal je een krachtige terreinwagen in huis die zowel geschikt is voor werk als plezier. Met een laadvermogen van meer dan een ton is deze pick-up truck klaar voor de grootste uitdagingen.