Nissan Qashqai: de beste crossover wordt nóg beterDe Nissan Qashqai is nog maar elf jaar oud, maar is toch al iconisch. Een ruime, krachtige crossover geschikt voor het hele gezin, en dat met een dynamisch design en betaalbare technologie? Check! Bovendien is de Nissan Qashqai er sinds de jongste update alleen nog maar beter op geworden. Lees verder en ontdek de belangrijkste features van de auto die het Britse ‘Auto Express’ de beste crossover noemt.

Crossover

De looks en prestaties van een SUV spreken aan. SUV’s of Sports Utility Vehicles zijn krachtige, ruime voertuigen die zowel geschikt zijn op oneffen terrein als op de baan. Maar soms is zo’n SUV toch gewoon te groot. Wat als je bijvoorbeeld in de stad woont en werkt? Of hooguit met een of twee passagiers op stap moet? Dan kies je wellicht beter voor een crossover. Crossovers zijn gebouwd op het chassis van een personenwagen, maar hebben de belangrijkste troeven van SUV’s, zoals het sportieve design en de hogere instap. Een crossover biedt, met andere woorden, het beste van twee werelden.

Nissan Qashqai

Sinds de Nissan Qashqai in 2006 gelanceerd werd, is deze knappe crossover niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De sportieve gezinswagen sleepte de ene prijs na de andere weg, en daar zitten deze eigenschappen uiteraard voor iets tussen:

  • Design is een van de troeven van Nissan – en dus ook van de Nissan Qashqai. Het koetswerk is scherp, assertief, uitdagend. Imposant en toch elegant.
  • Binnen ervaar je ultiem comfort. Zetels die je rug goed ondersteunen, een verhoogde rijhouding, kniekussens, sfeerverlichting, stijlvol leder, … Aan alles is gedacht. Dankzij Nissan Connect maak je dan weer gebruik van handige toepassingen voor navigatie, communicatie en entertainment.
  • 8 verschillende veiligheidssystemen garanderen de veiligste rijervaring.
  • Van een crossover verwacht je een soepele weglegging, en die biedt de Nissan Qashqai als geen ander dankzij de ingenieuze Chassis Control-technologie.
  • Bagageruimte: door de zetels neer te klappen tover je de kofferruimte makkelijk om tot een vlakke laadvloer – en dit is slechts een van de 16 mogelijke configuraties.

Wat is er veranderd?

Rij je nog met een ouder model Qashqai? Maak je vooral geen zorgen. De nieuwe Qashqai bouwt trouw voort op de troeven van de eerste generatie. De technologie is er uiteraard op vooruitgegaan, en ook het design is helemaal mee met z’n tijd, maar de eigenschappen die van de Qashqai zo’n geweldige gezinswagen maken, zijn dezelfde gebleven. Het nieuwe model is 5 centimeter smaller, 2,5 centimeter lager tegen de grond en zo’n 5 centimeter langer. Terwijl de auto – afhankelijk van welk model je kiest – wat lichter is geworden, is hij toch krachtiger en ruimer dan ooit.

Bekijk nu alle beschikbare wagens van dit model!