Nieuwe Nissan X-Trail komt eraanOp zoek naar een nieuwe auto? Hou je wel van sportief, robuust design? En een hoogwaardig interieur? Dan zul je de nieuwe Nissan X-Trail graag zien komen. Want ’s werelds bestverkopende SUV – jawel! – krijgt een knappe update die de troeven van dit model nog meer in de kijker zet.

De nieuwe X-Trail staat vol zelfvertrouwen in de wereld

Al meer dan vijftien jaar is de Nissan X-Trail de favoriet van vele mensen. In 2016 was de X-Trail ’s werelds bestverkopende SUV. Bovendien heeft de wagen volgens de onafhankelijke recensieverzamelaar Reevoo een gemiddelde waardering van 8,9 op 10.

Dit jaar krijgt de X-Trail een subtiele upgrade die zijn sculpturale, stoere uiterlijk nog versterkt. Met name door het front een nieuwe look te geven, voelt de wagen dynamischer – en luxueuzer – aan dan ooit. Net zoals de Qashqai krijgt de nieuwe X-Trail een sportieve en extra brede V-Motion-grille. De grille wordt links en rechts gesierd door nieuwe koplampclusters. De mistlichten vooraan evolueren van ronde lampen naar rechthoekige.

Veel van de wijzigingen aan de nieuwe X-Trail vallen amper op. Maar wie de oude van dichterbij bekijkt, ziet wel degelijk dat de afwerking verfijnder is. De parkeersensoren vooraan zitten naadloos in de bumper, de kunststof elementen hebben een glossy finish en de achterbumper kreeg een redesign met klassevolle details in chroom. Ook aan de basis van de portieren werd een omlijsting in chroom toegevoegd, waardoor de wagen zich meer zelfzeker toont.

Interieur: verfijning

Ook binnenin ziet de nieuwe X-Trail er geraffineerder uit. Het D-vormige stuur geeft de wagen bijvoorbeeld een sportief interieur en is bovendien makkelijker bij het in- en uitstappen. Het stuur zelf is breder, waardoor het makkelijker in de hand ligt. Tegelijkertijd is de zichtbaarheid van de instrumentenpaneel verbeterd.

De nieuwe Nissan X-Trail is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Voor welke afwerkingsgraad je ook kiest: je hebt nu meer opties om je auto vanbinnen en vanbuiten te personaliseren.