Nieuwe Nissan Qashqai: intelligenter en luxueuzerNissans ultieme crossover – en de bestverkopende crossover van Europa! – krijgt een luxueuze makeover. De vernieuwde Nissan Qashqai werd bijzonder goed onthaald op het afgelopen autosalon van Genève en verschijnt in september 2017 ook in de Belgische toonzalen. What’s new? Dat lees je hier.

Intelligent rijden

Natuurlijk gaan we het zo meteen over het koetswerk en de binnenafwerking van de nieuwe Nissan Qashqai hebben, maar laten we eerst even inzoomen op wat er onder de motorkap en in de elektronica verandert.

Om te beginnen wordt het vernieuwde model uitgerust met ProPilot, een cruciaal onderdeel van Nissan Intelligent Mobility. Dankzij ProPilot accelereert, stuurt en remt de Nissan Qashqai zélf op de snelweg, waardoor jij je minder hoeft op te winden in het vervelende filerijden. Je rijdt ook comfortabeler, vrijer en meer zelfzeker. Verder zit er in de nieuwe Qashqai een noodremsysteem, wat bijdraagt aan jouw veiligheid en die van andere weggebruikers.

Daarnaast bestudeerde Nissan hoe de ophanging en stuurinrichting verbeterd kon worden. Kleine tweaks aan de nieuwe Qashqai zorgen ervoor dat je nu dus fijner stuurt. Verder geniet je dankzij het extra dikke glas en de akoestische demping tijdens het rijden nog meer van de stilte – of van je muziek natuurlijk.

Nieuwe Nissan Qashqai met premium-afwerking

Een betere rijervaring: check! Maar hoe zit het met de esthetische kant van de zaak?

Exterieur

De carrosserie werd net zoals de technieken aan een upgrade onderworpen. De ontwerpers kozen voor een subtiel gewijzigde vormgeving die dynamisch en luxueus aandoet. Vooral het front werd onder handen genomen en is nu uitgerust met de sportieve Nissan V-Motion-grille. Dezelfde designvisie werd toegepast op de bumpers, de motorkap en de koplampen, zodat de nieuwe Qashqai zich trots en zelfzeker op de baan kan begeven.

De nieuwe Qashqai is beschikbaar in twee extra kleuren: een volwassen bruintint genaamd ‘Chestnut Bronze’ enerzijds en een jong en sportief blauw genaamd ‘Vivid Blue’.

Interieur

Ook binnen kreeg het populaire model een subtiele makeover. Het gedurfde D-vormige stuur, de materiaalkeuzes, de verfijnde afwerking, … alles wijst in de richting van meer luxe en uitstraling. De nieuwe Qashqai heeft de ambitie om niet alleen de bestverkopende crossover te zijn, maar ook degene met het meeste karakter en de grootste aantrekkingskracht.

Muziekliefhebbers komen volop aan hun trekken door het premium-audiosysteem van BOSE (een optie), terwijl anderen zich wellicht laten verleiden door de uitrusting Tekna+, compleet met premium nappaleren zetels en tal van andere troeven.