De beste bedrijfswagen kiezen: 4 aandachtspunten!Mag je op je nieuwe werkplek zelf je bedrijfswagen kiezen? Of heb je promotie gemaakt en krijg je een zegje in de keuze van je nieuwe bolide? De juiste bedrijfswagen kiezen is gelukkig niet zo moeilijk, al doe je er goed aan om rekening te houden met deze vier aandachtspunten.

1. Professionele uitstraling

In onze maatschappij vervullen bedrijfswagens verschillende functies. Enerzijds zijn ze in het leven geroepen om vertegenwoordigers de nodige bewegingsvrijheid te geven. Anderzijds maken ze deel uit van het loonpakket. Niet voor niets spreekt men weleens van ‘salariswagens’.

Maar ook dat is niet het hele verhaal, want bedrijfswagen vervullen nog een derde, niet te verwaarlozen functie: branding. Een verzorgde, professionele auto zegt iets over de firma. Als je je eigen bedrijfswagen mag kiezen, moet je dus ook daarmee rekening houden. Terwijl een sportieve, felgekleurde auto misschien wel kan als je een hip, jong product aan de man brengt, kiezen de meeste werknemers toch beter voor een neutrale kleur en een klassevolle afwerking.

2. Comfort voor bestuurder en passagiers

Denk niet alleen aan de prestaties van je nieuwe auto, maar besteed ook voldoende aandacht aan het rijcomfort. Misschien zit je makkelijk tien uur of meer per week in je auto? Dan zijn een comfortabele bestuurderszetel, een ergonomisch dashboard en een gebruiksvriendelijk entertainmentsysteem – om er drie te noemen – onmisbaar.

3. Connectiviteit

Dat entertainmentsysteem komt ook handig van pas om hoogdringende telefoontjes te voeren. Kies dus voor een bedrijfswagen met alles erop en eraan als het op connectiviteit aankomt, zoals handvrij telefoneren, smartphone-integratie en een up-to-date navigatiesysteem.

4. Een zuinige bedrijfswagen – voordeliger voor werkgever én werknemer

Een laatste factor waarmee je rekening dient te houden, is de zuinigheid van je toekomstige bedrijfsauto. Een auto die zuinig rijdt, kost je werkgever minder, maar spaart jou ook kosten uit. Vervuilende auto’s worden namelijk zwaarder belaast, waardoor je minder nettoloon overhoudt. Win-win dus. Bovendien heeft iedereen baat bij milieuvriendelijke bedrijfswagens, want hoe minder uitstoot van CO2 en fijnstof, hoe gezonder de lucht die we elke dag inademen.